ПОЧИВКИ В ХЪРВАТИЯ 2017 – ранни записвания
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ - ГЪРЦИЯ
ГЪРЦИЯ - ХОТЕЛИ
ПОЧИВКИ В ТУРЦИЯ - 2019 - ранни записвания
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ 55+
ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ БЪЛГАРИЯ
ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ ЧУЖБИНА
ПОЧИВКИ и ЕКСКУРЗИИ със самолет
ПРАЗНИЦИ
КРУИЗИ
ОСТРОВИ
РЕЗЕРВАЦИИ ХОТЕЛИ
ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ
НАЧАЛО     РЕЗЕРВАЦИЯ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЛИЦЕНЗ ПЛАЩАНЕ ЗА НАС КОНТАКТИ

Круиз Пет Гръцки острова и Турция с круизния кораб Celestyal Crystal - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА


Круиз Пет Гръцки острова и Турция с круизния кораб Celestyal Crystal - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА

6 Дни/4 Нощувки
Автобус
Цена: 598 €


Круиз Пет Гръцки острова и Турция с круизния кораб Celestyal Crystal
https://www.cruiseshipdeckplan.com/celestyal-olympia/

CELESTYAL OLYMPIA е луксозен круизен кораб, с модерен дизайн и широк спектър от удобства, всички с комфорта на ултра-модерен и изтънчен круизен кораб.Всички 725 каюти са оборудвани с душ, тоалетна, климатик, радио, телевизор. На круизния кораб има: ресторанти, 5 бара, кино, детски площ, Duty Free магазин, бутик, библиотека, салон за красота, два плувни басейна, джакузи, фитнес център & спа. Корабът е напълно климатизиран, има стабилизатори, факс, 7 асансьора, сателитен телефон.

МАРШРУТ : Пирея/Атина о. Миконос Кушадасъ /Eфес o. Патмос o. Родос o.Крит o.Санторини – Атина/Пирея

Дата : 18.08.2019 – 23.08.2019 - 6 дни / 4 нощувки

АВТОБУС – КОРАБ

6 дни/ 4 нощувки - ALL INCLUSIVE - На круизния кораб Celestyal Crystal
закуски, обяди и вечери на блок маса с неограничено количество алкохолни напитки марков алкохол и безалкохолни напитки.


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН - 18.08.2019 год.- неделя
Отпътуване от София в 20:30 часа от Руски паметник . Нощен преход до Пирея – главното пристанище на Гърция.

2 ДЕН - 19.08.2019 год.- понеделник
Преминаване по процедура - качване на кораба. Чекиране и настаняване от 09.00 ч. до 11.00 ч.
11:30 ч. - Потегляме от пристанището в посока остров МИКОНОС.
Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.
Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.
18:00 ч. – Акустираме на остров Миконос само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно / с лодки или автобус /. Самостоятелна пешаходна разходка !!
22:30 ч. - Качване обратно на кораба.
23:00 ч. - Корабът потегля към следващото пристанище, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие на бара.

3 ДЕН - 20.08.2019 год - вторник
07:00 ч. - Корабът акустира на пристанището в КУШАДАСЪ:
07:30 ч. Екскурзия до ЕФЕС - / ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА / . С тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят, както и дома, в който Дева Мария е прекарала поседните си дни. Свободно време в Кушадасъ!
12:30 ч. - Качване обратно на кораба.
13:00 ч - Корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, там ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос / островът на Питагор/.
16:00 ч. - Акустираме на остров Патмос. Тук слизането на брега става с лодки .
От 16:00 до 21:00 часа възможност за самостоятелно разглеждане на острова .По желание който иска може да се качи до Манастирa Св. Йоан и пещерата на Апокалипсиса.
Патмос: Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от 11 в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир има и богата библиотека, която според тукашните монаси през 17 в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.
21:00 ч. - Качване обратно на кораба.
21:30 ч. – Корабът отплава към остров Родос.

4 ДЕН - 21.08.2019 год. - сряда
07:00 ч. – Акустираме на остров РОДОС. Тук кораба акустира на самото пристанище срещу стария град.
07:30 ч. - Екскурзия в древния град РОДОС с екскурзовод - / ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА / . Свободно време.
Гръцкият о-в Родос е разположен в югоизточната част на страната, в Егейско море. Той е на-големият от групата на Додеканезките острови на Гърция в Егейско море. Разположен е на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Остров Родос има форма на острие на стрела, дълъг е 79,7 км и е 38 км широк, с обща площ приблизително 1398 кв. км. Населението наброява 110 000 души. Град Родос е център на ном Додеканези, който освен остров Родос също включва съседните острови Сими, Тилос, Халки и Кастелоризо (Мегисти).
Исторически островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света построен над пристанището : гигантската статуя от желязо и бронз на бога на слънцето Хелиос, издигната през 292-280 г. пр.н.е. и съборена от земетресение през 226 г. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Важни паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина, венецианските замъци край Монолитос .В центъра на главния площад на Родос, „Платея Ипократос“, се намира средновековният фонтан „Кастелания“, традиционно място за срещи. Отзад се извисява куполът на Шадраван джамия.
Старият град е една от най-добре запазените крепости в Европа. Във вътрешността на пръстена от стени се простира плетеница от древни, калдъръмени улици, покрай които се редят къщи, магазини, заведения и занаятчийски работилници. Над всичко това доминира Дворецът на Великия магистър на рицарите на Св. Йоан, цитадела от 14-и век. Родос е бил основна твърдина на кръстоносците на Св. Йоан, или рицарите хоспиталиери, в продължение на два века, от 1309 до 1522 г. Одос Ипотон, или Улицата на рицарите, водеща към двореца, е опасана със стари странноприемници, които и до днес носят емблемите на седемте „езика“, или нации, от които са били набирани воини за кръстоносните походи. Градските стени, дълги 4 километра, са построени през 14-и век и допълнително подсилени след отоманските нападения от 1480 г. Самият дворец е бил разрушен от взрив на муниции през 1856 г., а руините му са възстановени от италианците по време на тяхната окупация на острова от 1912-1943 г., за да служат за лятна резиденция на италианския крал и Мусолини. Това е поредна част от интригуващата историческа мозайка на града. Тук в тясно съседство ще видите византийски църкви и османски джамии, минарета и хамами. Извън стените епристанището Мандраки, където някога древните гърци акостирали със своите галери. Над него още се издигат антична крепост и три средновековни вятърни мелници, но водите му вече са заети от фериботи и луксозни яхти. На запад, на акропола върху билото на хълма, са останките от елинския храм на Зевс и Аполон, от стадиона и амфитеатъра.
17:30 ч. - Качване обратно на кораба.
18:00 ч. - Отпътуваме от древния град Родос към остров Крит .

5 ДЕН - 22.08.2019 год - четвъртък
07:00 ч. – Акустираме на остров Крит.
Остров Крит (Crete) е разположен на площ от 8336 кв.км и петият по големина в Средиземно море. Дължината на острова е 260 км, а крайбрежната му ивица е 1046 км. В най-широката си част е широк 60 км - от нос Дион до нос Литинон, а в най-тясната - 12 км, т.нар. провлак Йерапетра. Островът е пресечен от висок планински масив, оформен от три отделни планински групи.
Крит обхваща четири префектури: Ханя, Ретимно, Ираклион и Ласити. На него има три важни летища: Никос
Казанцакис в Ираклион, военното летище Даскалогианис в Ханя и гражданско летище (действащо от средата на 2005 г.) в Сития.
Някои от главните градове на острова са Ираклион, Йерапетра, Ханя, Ретимно, Агиос Николаос и Сития.
07:30ч. – Екскурзия на най – големия гръцки остров Крит с екскурсовод и автобус – Срещу допълнително заплащане от 74 евро – възрастен / 55 евро дете до 12г.
Отиваме до Минойският дворец в Кносос (The Minoan Palace Of Knossos)
Археологическата забележителност Кносос е на около 5 км югоизточно от Ираклион. Това е най-големият и известен център на Минойската цивилизация.
Ираклион (Heraklion) е най-големият град на острова.Тук се развива минойската цивилизация (прибл. 3000-1400 г. пр. н. е.) - една от най-древните цивилизация в Европа.
Крепостта Кулес (The Koules Fortress)
Крепостта е една от впечатляващите забележителности на остров Крит. Построена е на входа на венецианското пристанище в Ираклион, за да предпазва селището от нападения. Отстрани могат да се видят фрагменти от издялани лъвове. В горната част на крепостта има открит театър, използван по време на летните празненства. Името Кулес е турско, но венецианците нарекли крепостта „Rocca al Mare”. Замъкът е отворен за посещения.
11:30 ч. - Качване обратно на кораба.
12:00 ч. – корабът отплава към остров Санторини.
16:00ч. – Пристигаме на остров САНТОРИНИ който ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най - необикновенният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак .Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята.
Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер.
16:30ч. – Слизането от кораба отново става с лодки . Ще посетим столицата Тира. Изкачването до главният град става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека :)
21:00 ч. - Качване обратно на кораба.
21:30ч. - Отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на нощните светлини на острова.

6 ДЕН - 23.08.2019 год - петък
Корабът акостира на пристанище Пирея в 07:00 часа. Отпътуване за София с автобус. Пристигане вечерта.

Часовете на пристигане и качване са оринтировъчни. Може да бъдат променени според метереологичните условия.

ВАЖНО: Крит - Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация се заявява и заплаща от България до 15.05.2019г.


4 DAY CRUISES "ICONIC AEGEAN"
"5 GREEK ISLANDS & TURKEY"
CELESTYAL CRUISES ALL INCLUSIVE EXPERIENCE

DAY PORTS ARR. DEPT.
MON ATHENS (PIREUS*), Greece

11:30
MON MYKONOS, Greece 18.00 23.00
TUE KUSADASI (Ephesus), Turkey 07.00 13.00
TUE PATMOS, Greece 16.00 21.00
WED RHODES, Greece 07.00 18.00
THU CRETE (HERAKLION), Greece 07.00 11.30
THU SANTORINI, Greece 16.30 21:30
FRI ATHENS (PIREUS*), Greece 06.00


Цена на човек в eвро за двойна каюта :

Вътрешна каюта категория IB: 598 евро на човек в двойна каюта
Каюта с прозорец тип люк категория ХА: 682 евро на човек в двойна каюта
Каюта с панорамен прозорец категория ХС : 721 евро на човек в двойна каюта

Отстъпки:
 • Трети / четвърти възрастен – 50 евро от пакетната цена
 • Деца от 02-12 г. – 150 евро от пакетната цена при настаняване с 2 ма пълноплащащи в каютата

Цената Включва:
•Транспорт с лицензиран автобус до пристанище PIRAEUS , Атина в двете посоки.
•4 нощувки на круизния кораб Celestyal Olympiaв в избрания вид каюта
•Пълен пансион на борда: закуска, обяд, вечеря, следобедна закуска, нощен бюфет
•All inlclusive пакет с напитки: Blue Package (алкохолен пакет за възрастни) и White Package (безалкохолен пакет за деца до 12 г.)
•Автобусна организирана екскурзия до Ефес с екскурзовод.
•Екскурзия до Акропола в Линдос и цитаделата на Рицарите – о-в Родос
•Пристанищни такси
•Такса гориво
•Такса обслужване
•Анимация и професионални вечерни шоу програми
•Използване услугите на борда - басейн и фитнес

ЗАБЕЛЕЖКА: За пътуване със собствен транспорт, отстъпката от пакетната цената е :
 • 50 евро за туристи които няма да ползват транспорт


ALL INCLUSIVE програма на борда :
 • Закуска, обяд, вечеря, следобеден снак, нощен бюфет съгласно програмата на борда, неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки марков алкохол във всеки бар и ресторант на борда:

 • Безалкохолни напитки – минерална вода, газирана вода, безалкохолни напитки 330ml cans (Coke, Sprite, Fanta), студен чай Nestea Peach & Lemon 330ml cans, натурални сокове (портокал, грейпфрут, домат, ананас), безалкохолни коктейли, кафе (еспресо, капучино, филтър, лате, фредо), топли напитки (топъл шоколад, чай)

 • Алкохолни напитки – Гръцки напитки (Узо, гръцки коктейли), Марков алкохол:
• Port, Sherry, Liqueurs (Campari, Sandeman's, Pastis, Amaretto Disaronno,Kahlua, Cointreau, Baileys)
• Whisky & Bourbon (Canadian Club, Jameson, Jim Beam, J&B, Johnnie Walker Red Label, Famous Grouse, Bells, Cutty Sark)
• Gin (Beefeater, Gordon's, Bombay, Sapphire) • Rum (Bacardi, Captain Morqan)• Vodka (Smirnoff, Absolut)
• Tequila (Jose Cuervo Gold) Класически коктейли (White Russian, Daiquiris, Marqarita, Pina Colada, Mojitos, Martinis)
Бира (наливна бира, бутилирана бира в кен, безалкохолна бира в кен)
Гръцко наливно вино (бяло, червено, розе), Шампанизирано вино


Цената не включва:
 • Крит - Екскурзия до Минойския дворец Кносос - 74 евро – възрастен / 55 евро дете до 12г.
 • Телекомуникациите и интернет
 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)
 • Хазарт (бинго / казино и др.)
 • Медицински застраховка – с покритие 5 000 евро
на туристи до 65 год.- 10 лв на човек за престоя
на туристи от 65 до 75 год – 16 лв на човек за престоя
на туристи от 75 до 85 год – 26 лв на човек за престоя

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ :
 • 250 евро при резервация направена до 20.02.2019г. и сключване на договор , съгласно т. 21 от Общите условия
 • Доплащане не по-късно от 20.05.2019 год.
 • Плащането може да се извърши в брой или по банков път .

Необходими документи:
 • Mеждународен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на отпътуване
 • Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "ЧИТУРС", 2007