ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ - ГЪРЦИЯ С АВТОБУС
ГЪРЦИЯ - ХОТЕЛИ
ПОЧИВКИ В ТУРЦИЯ - 2024 ранни записвания
ПОЧИВКИ и ЕКСКУРЗИИ със самолет
ПРАЗНИЦИ
КРУИЗИ
ПОЧИВКИ И ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ
НАЧАЛО     РЕЗЕРВАЦИЯ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЛИЦЕНЗ ПЛАЩАНЕ ЗА НАС КОНТАКТИ

ХЪРВАТСКА – Очарователни 6 дни в прелестните градове на Истрия


ХЪРВАТСКА – Очарователни 6 дни в прелестните градове на Истрия

6 Дни/5 Нощувки
Автобус
Цена: 575 лв.


ХЪРВАТСКА – ОЧАРОВАТЕЛНИ 6 ДНИ В ПРЕЛЕСТНИТЕ ГРАДОВЕ НА ИСТРИЯ

По маршрут: София – Загреб – Плитвички езера – Опатия – Пула – Пореч – Национален парк Бриони – Каньон Лим – Мотовун – Ровин – София

6 дни / 5 нощувки / 5 закуски/ 4 вечери
Програма без нощен преход

Дати:
 • от 01 май до 06 май 2015 г.
 • от 16 юни до 21 юни 2015 г.
 • от 17 септември до 22 септември 2015 г.
 • от 13 октомври до 18 октомври 2015 г.

Опитайте нещо ново и различно, почувствайте красотата, духа и традициите на Истрия и Средиземноморието ... Пътищата през лозя, маслинови горички и зелени поляни ще ви отведат до живописни малки градчета във вътрешността на Истрия и до красиви туристически дестинации, разположени по крайбрежието на полуострова.

1 ден СОФИЯ – ЗАГРЕБ
Отпътуване в 07.00 ч. от пл. „Ал. Невски” в София. Пристигане в Загреб вечерта. Туристическа програма в историческия Горен Град - църквите Св. Марко, Св. Екатерина, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения булевард Бан Йелачич. Загреб е един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Съвременен Загреб е представен в Долната част на града, където се намират множество театри, магазини, музеи и кафенета. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден ЗАГРЕБ – Нац. парк ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ОПАТИЯ
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера. Най-красивият Хърватски национален парк и един от най - красивите паркове в света представлява комплекс от 16 красиви, малки и големи кристални синьо-зелени езера, които преливат едно в друго чрез пенести водоскоци и водопади ... Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите, са направени малки горски пътеки и дървени мостове, а с лодка гостите могат да прекосят най-голямото езеро Koзяk. Националният парк Плитвички езера се посещава от около един милион посетители годишно, а благодарение на своята красота, е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство. След разглеждане на забележителностите, маршрутът продължава към полуостров Истрия и към Опатия – най - модерният морски курорт на Австро-Унгарската империя. Нейната крайбрежна алея предоставя зашеметяваща гледка към бреговата линия. В продължение на повече от 160 години красивите паркове на Опатия, австрийските вили, морската алея и примамливите плажове, са привличали посетители от всички краища на света. Свободно време за разходка покрай брега, почивка в местно кафене и наслаждаване на пейзажа от всички страни. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

3 ден OПАТИЯ – ПУЛА - ПОРЕЧ
Да опознаем малките местенца от голямата история
Закуска. Отпътуване по крайбрежните пътища към Римския град Пула. Панорамата, която се разпростира до острова на Црес, спира дъха. Разглеждане на величествения Римски амфитеатър, построен изцяло от местен варовик и проектиран да приюти до 20 000 зрители, които да наблюдават кървавите гладиаторски състезания, състояли се там. Впечатление правят пищно украсените колони и фризове на Триумфалната арка на Серги, построени през 27 г. пр. Хр. Продължаване за Пореч, където е предвидено посещение на Еуфразиевата базилика (UNESCO), улица Декуманус и площад Марафор. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

4 ден ПОРЕЧ – Нац. парк БРИОНИ
Закуска. Свободно време за плаж и разходка до обяд. По желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия. Отпътуване с автобус за Фазана, оттам се отплава с кораб за Националния парк Бриони, който може да ни разкаже една история за красота и лукс, датираща отпреди две хилядолетия и половина. Древни Римски вили, илирийски крепости, византийски дворци, средновековни църкви и най -накрая луксозната резиденция на Президента, посещавана от едни от най-могъщите политици и известни личности на XX-ти век. Частните курорти на Югославския президент Тито са били затворени за посетители от десетилетия. Несравнимите природни красоти и идеалният средиземноморски климат допринасят за едно допълнително усещане за изключителност. Островът е населен от значителен брой екзотични животни и растения от цял свят. Полудневната екскурзия включва посещение на остров Вели Брион – най - големият остров от 14-островния архипелаг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден КАНЬОН ЛИМ – MOTOВУН - РОВИН
Намери вдъхновение за душата си, там където хълмовете срещат морето
Закуска. Свободно време за плаж и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия. Отпътуване с автобус за Лим. Този воден карстов каньон, който е обявен за “специален морски резерват” и “място на невиждана красота”, е доказателство за климатичните промени и геоложката еволюция на Истрия. Със своите ярко зелени води и разнообразна растителност, този каньон е един от най-красивите на Адриатическото крайбрежие. Спирка за фотопауза. Преминавайки Лимския каньон се стига до Мотовун. Това прекрасно място има средновековен вид, тъй като е построено върху останките на замък на върха на острова. Освен заради богатата си история и традиции, живописната атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от пейзажа на Истрия, градът е посещаван от множество туристи и заради многобройните културни събития, като филмови, музикални и танцови фестивали, театрални и литературни сбирки, организирани там. Продължаване за Ровин. Начало на разходката по тесните улички и площадчета, очаровани от красотата на старите каменни къщи, които сякаш са се облегнали една на друга върху склоновете под църквата Св.Еуфемия. Ренесансовите градски стени, служили някога за защита, сега са частично съхранени и представляват южната и северната част на стария град....Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман - „Матиаш Шандор“. По същия начин много писатели са бивали пленени от Ровин и неговата забележителна красота. В интерес на истината много документи, написани през последните векове, могат да бъдат определени като малки пътеводители. Това древно селище (III в.) е открито от Aнонимус от Равена в началото на VIII век. Точно както и в миналото, пътешествениците са привлeчени от неизчерпаемата красота, която накарала и един Римски хроникьор да напише – “В Истрия римският благородник се чувства по-близо до боговете”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден ПОРЕЧ – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 23.30 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Период: Хотел / категория в Пореч Цена на турист в двойна стая:
01.05.2015 г. Valamar Pinia Hotel - 3*** http://www.valamar.com/en/hotels-porec/valamar-pinia-hotel 575 лв.
16.06.2015 г. Pical Hotel - 3*** http://www.valamar.com/en/hotels-porec/pical-hotel 595 лв.
17.09.2015 г. Tamaris Villas - 4**** http://www.valamar.com/en/apartments-porec/valamar-club-tamaris-villas с включени вино, бира и бeзалкохолни напитки 590 лв.
13.10.2015 г. Valamar Rubin Hotel - 3*** или подобен http://www.valamar.com/en/hotels-porec/valamar-rubin-hotel 565 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: отстъпка 40 лв. при сключване на договор и внасяне на депозит до 3 месеца преди датата на отпътуване


Пакетната цена включва:
 • транспорт с автобус,
 • 5 нощувки със закуски и 4 вечери, от които 1 – в Загреб в хотел 3***, 1 – в района на Опатия в хотел 3***, 3 – в Пореч в хотели 3***/4**** - според датите (за дата 17.09. с включени вино, бира и безалкохолни напитки от машина),
 • коктейл за „добре дошли“ във всички хотели в Пореч,
 • туристическа програма – посещение на Загреб, Плитвички езера, Опатия, Пореч,
 • мед. застраховка,
 • водач от агенцията.

Забележка: тръгването от други селища на България, се осъществява при мин. записани 20 туристи и с доплащане от ~ 45 лв.


Пакетната цена не включва:
 • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма и входната такса и лодка за Плитвички езера – 100 HRK – цена за група, за деца 07-18 г. – 55 HRK, за деца до 07 г. – безплатно, Пула – Амфитеатър – 40.00 HRK, за групи от мин. 10 туристи – 34 HRK.
Допълнителни екскурзии: полудневна екскурзия до Национален парк Бриони – 10 EUR при мин. 20 туристи, входната такса и лодка за Национален парк Бриони се заплащат отделно и на място – 160 HRK за група от мин. 25 туристи, за деца от 04-14 г. – 80 HRK, индивидуални цени - 200 HRK, за деца от 04-14 г. – 100 HRK; еднодневна екскурзия до Мотовун и Ровин - 20 EUR при мин. 20 туристи, входните такси се заплащат отделно и на място – Мотовун – изкачване с автобусче до крепостта – 15 HRK, Пореч – Еуфразиева Базилика с достъп до Епископската резиденция и Камбанарията – 30 HRK, Ровин – Църквата Св. Еуфемия (качване на камбанарията ) – 10 HRK.

Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.2 HRK)

Намаления за:
 • дете до 12 год. с 2 възр. на допълнително легло – 80 лв.
 • 3-ти възрастен – 25 лв.

Доплащане за: единична стая – 120 лв.

Минимален брой туристи: 35

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта ИЛИ задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отказ от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператорa е застрахована по смисъла на чл. 79 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица № 13160143000000029/ 31.07.2014 г.


ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "ЧИТУРС", 2007