ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ - ГЪРЦИЯ С АВТОБУС
ГЪРЦИЯ - ХОТЕЛИ
ПОЧИВКИ В ТУРЦИЯ - 2023 ранни записвания
ПОЧИВКИ и ЕКСКУРЗИИ със самолет
ПРАЗНИЦИ
КРУИЗИ
ПОЧИВКИ И ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ
НАЧАЛО     РЕЗЕРВАЦИЯ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЛИЦЕНЗ ПЛАЩАНЕ ЗА НАС КОНТАКТИ

НОВА ГОДИНА 2023 В СЪРЦЕТО НА ПОРТУГАЛИЯ


НОВА ГОДИНА 2023 В СЪРЦЕТО НА ПОРТУГАЛИЯ

8 Дни/7 Нощувки
Самолет
Цена: 2656 лв.


НОВА ГОДИНА 2023 В СЪРЦЕТО НА ПОРТУГАЛИЯ
Една по-добра Нова Година. В сърцето и от сърцето на Португалия ...

Можем да наречем Португалия РАЗЛИЧНАТА ЕВРОПА, а някои даже я наричат Рая на Европа ! Защо ли? Ето отговора: Тя е по-цветна и по-свободна, по-музикална и по-гостоприемна ... без изключения! Прегръщайки западния бряг на Иберийския полуостров, Португалия е пълна със съкровища , както за любителите на историята, така и за почитателите на културата и авантюристите на открито. От перфектното време и грандиозното крайбрежие, облечено в златни плажове и драматични скали, до оживените исторически градове - прекрасна смесица от архитектурни стилове през вековете. Ще се отдадем на местните вина, ще посетим живописни градчета, където се пазят вековни традиции, ще видим замъци, катедрали и манастири на една от най-дълго съществувалите в историята на света империи - ПОРТУГАЛИЯ! Усмихнете се и да тръгваме!

Дата: 26 декември 2022 г.
8 Дни / 7 Нощи
ЦЕНИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 15.10.2022
Цената е след приспадане на отстъпката за ранни записвания - - 2656 лв !


САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

ДЕН 1 : 26 декември 2022 г., понеделник : Лисабон
Отпътуване от летище София в 14:05 ч. с полет на авикомпания Wizz Air. Пристигане в Лисабон в 16:35 ч. местно време.
Посрещане от вашият лицензиран екскурзовод на български език в Португалия, от когото ще получите отговори на всеки въпрос относно програмата, практически съвети, основни познания по португалски език и разбира се - много усмивки и приятни изненади!
Трансфер до мястото за настаняване и възможност за организирана вечеря. Нощувка в Лисабон.

ДЕН 2 : 27 декември 2022 г., вторник: Лумиар – Одивелаш – Кейлуж – Кашкайш
Закуска в хотела. Лисабон е прекрасен град. Всъщност е един от най-прекрасните градове в света! Нека ви покажем какво е Лисабон и околностите му извън утъпканите туристически пътеки и там, откъдето започва всичко…
За начало ще отидем в Лумиар - за да видим мощите на една от най-почитаните светици, да разберем кои са рицарите донесли ги и пазели ги до края на дните си, да видим кралския Лисабон от времето на крал Диниш и как португалската столица може да изглежда и по-непретенциозно, но величествено. От там ще се впуснем в една любовна история, преплетена с .... бял мармалад (който ще опитаме) в Одивелаш. Ще продължим към Националния Дворец в Кейлуж - един от най-добрите примери за хармония между човека и природната среда . Ще говорим за истинските и измислените герои, за хуманността, за музика, архитектура, връзките между европейските кралски дворове, Дон Кихот, тайни, легенди и една от най- красивите
градини в Португалия. Барок, рококо, неокласицизъм в края не XVIII и началото на XIX в. на прехода от един режим на управление към друг. Кой казва, че дворците не могат да говорят и оживяват пред нас?
Кашкайш? Вероятно много от Вас са чували това име и са посещавали този близък до Лисабон курорт. Не, няма да е традиционно спиране бързо разглеждане и отпътуване. Ще е потапяне в
историята на града, откриване на знаците, оставени ни от поколенията и природата, ще е много изкуство и …музика. Елате с нас, за да видите истинската страна на португалското слънчево крайбрежие. Нощувка в Лисабон.

ДЕН 3 : 28 декември 2022 г., сряда: Сетубал – Манастира на Иисус - Алкасер ду Сал
Закуска. Нека ви разкажа…Така започва и следващата част от нашата приказка, на юг от Лисабон.
В Сетубал ще разгледаме “Манастирът на Иисус”, предвестникът на така известния стил “мануелин” още преди създаването на световноизвестния Манастир Жеронимуш, ще се разходим из стария център на града, ще се насладим на спокойствието на рибарските лодки и прекрасното крайбрежие и един от 40-те най-красиви заливи в света. Специално за вас - домакините ни ще предоставят дегустация на местни вина, сирена, стриди, сладки в прекрасната Casa de Baía или Casa de Turismo (влючена в цената).
За късен обяд - рибата (и не само) е в изобилие, ресторантите също, пригответе апетита си!
В последния месец на годината ще се отправим към най-южната португалска област, Алгарве, но не и като последна точка на нашето пътуване. Ал-Гарб Ал Андалус не е само плажове и летен туризъм - това е мястото, на което са си давали и дават среща религии, традиции, история, поезия, природа и душевност. Добавете и хубавата храна и напитки и приказката, наречена “Алгарве” ще се разкрие в пълната си красота пред вас. Такава ще и вечерята ни - алгарвийска.
Защо да не спрем и в Алкасер ду Сал, един от малките португалски традиционни градове, носещ историята на вековното си съществуване и красотата на на сградите, свежест и пъстрота от река, течаща наобратно и слънчевите лъчи? Освен всичко друго - един от най-важните градове и пристанища в историята на страната…Добавете и малко математика и един известен учен и ще разберете защо си заслужава да се отбием тук. Ще се запознаем с историята на Педро Нунеш, един от най-големите и известни математици в XVI в., космограф, картограф, водещата научна сила зад португалските открития и един от най-следваните в Европа учени. Вечеря (включена в цената) и нощувка в района на Тавира.

ДЕН 4 :29 декември 2022 г., четвъртък: Силвес - Кабо Сао Висенте – Лагос - Понта да Пиедаде - Плажа Камило
Закуска. Искате ли да разберете защо Ал-Му’Тамид, владетелят-поет, пише:
“Поздрави от мое име, Абу Бакр, най-скъпите на сърцето ми места в Силвес,
и кажи ми дали и те скърбят за мен, тъй както аз за тях…”?
Сега е времето да се отправим към старата столица на Алгарве, Силвес, мястото на срещата на трите най-силни религии и култури в тази част на Европа, оставили след себе си една прекрасна крепост, Двореца с хилядата веранди, вероятно най-вкусния портокалов сок, щъркели, носещи усещането за вечна пролет и, разбира се, духа на разказите от “1001 нощ”. Това е истинското Алгарве.
Ще се отправим и към едно от тайнствените и винаги почитани места на европейския континент, неговата най-югозападна точка - Кабо Сао Висенте, където освен смайващите природни гледки, възможността да се почувствате на (още) един от “краищата на света” ще отпразнуваме подобаващо достигането си до тук, а и ще научите много интересни неща за легендите, историята и защо не, за бъдещето на тази част от Португалия.
По обратния път към Тавира ще спрем в Лагос - градът, дал погледа към новите хоризонти и неизследваните земи, ще продължим към скалистото крайбрежие с неземна красота - Понта да Пиедаде, покрай плажа от приказките Плажа Камило. Ако още не сте се убедили в красотата на Алгарве - нека преди поредното кулинарно изкушение под формата на вечеря с алгарвийски ястия, да ви покажем мястото, на което океана, конфиденциалността и красивите яхти си дават среща. За настроение и апетит… Вечеря (включена в цената) и нощувка в района на Тавира.

ДЕН 5 : 30 декември 2022 г., петък: Тавира - Вила Реал де Санто Антонио - Бежа - природния парк на река Гуадиана - Алентежу
Незабравима закуска по алгарвийски – изключително с местни продукти.
Отправяме се към близката Тавира - “най-португалския град” в Алгарве, съхранил в себе си историята, традициите, културата и разбира се, кухнята на поне три народа.
Време е да отпътуваме към сърцето на Португалия - Алентежу, но преди да напуснем любимото ни вече Алгарве, покрай природния парк на река Гуадиана, ще спрем на брега на естуара й, там където Португалия и Испания се срещат и често си подават ръка, а защо наричат Вила Реал де Санто Антонио “малкия Лисабон” ще видите сами…Прекрасен град, с много интересна история, чудесна архитектура, небосклон и слънце.
Бежа, често оставаща встрани от туристическия поток, ще е мястото ни за кратка разходка и разкриване на тайните истории на този древен, важен и не на последно място - романтичен град.
В следващите дни ще бъдем …графове и графини в замъка Pousada Castelo Alvito, останал от древни, доблестни.... и доста интересни времена!
Тук освен да отпочиваме ще можем всяка вечер да се събираме на по чаша вино, чай, кафе и да си говорим за… всичко, което искате да знаете за Португалия - с много истории, картини, фотоси, книги от вашия екскурзовод - Иван Пелтеков.
Тук в самия замък ще посрещнем и Новата Година! Вечеря (включена в цената) и нощувка в Алвито.

ДЕН 6 : 31 декември 2022 г., събота: Алкуева - Монсараш
Закуска.В днешния ден ще направим екскурзия до най-голямото изкуствено езеро в Западна Европа – Алкуева (включено в цената).
Ще имаме възможността да видим най-красивата част от Алентежу, да научим историята на тези земи, легендите и тайните на малките острови и околните селища, в продължение на 90 минутното ни плаване, съчетано с “лека” алентежанска закуска - сирена, колбаси,маслини, прекрасен хляб, вино, плодове.
Ще посетим и застиналия във времето и пространството, разположен между небето и земята средновековен бял град Монсараш - един от малкото все още запазени градове в света, които могат да ни пренесат толкова ефирно и достоверно в отминалите времена на рицарство, доблест и живот в унисон с природата.
Тържествена празнична вечеря в Крепостта на Алвито.
Ще отпразнуваме една истинска и различна Нова Година - на прекрасно място и в прекрасна компания. Ще влезем в Новата Година с прекрасния аромат на португалско вино и неподправената красота на Португалия. Нощувка.

ДЕН 7 : 1 януари 2023 г., неделя: Евора – Естремош - Елваш
Късна закуска. Целодневна екскурзия до Eвора, Елваш и Естремос.
В първият ден от годината пътят ще ни отведе и до Евора - един от най-елегантните градове в Португалия, чието значение е видно от величествените сгради, църкви, та дори и от единствения римски храм открит до днес в страната. И ако Алентежу не е само Евора, то Евора е определено центъра на този португалски район.
След Евора ще се отбием и до “Белия град на Алентежу”, “Мраморния Естремос”, свързан с историята и на Кралицата - светица Изабел Португалска и на цяла плеяда португалски монарси.
Знаете ли какво означава да живеете в един от най-укрепените градове в света? Да се разхождате из и в историята по калдаръмените улици, и да поседнете в кафене и ресторант, в които всички се познават? Да разберете каква е връзката на портокалите и въоръжените конфликти? Да погледнете към съседна Испания, така както са го правили стотици години преди вас? Отговорът е един: Eлваш, едно от скритите чудеса на Алентежу. Нощувка в Алентежу.

ДЕН 8 : 2 януари 2023 г., понеделник: Арабида – Азейтао - Лисабон
Закуска. Приказките в Португалия не свършват никога, но понякога спират, за да продължат отново, още по-интересни и увлекателни. Нашата приказка - пътуване ще достигне отново до Града на Светлината - Лисабон, но по пътя ще се отбием до сърцето на Португалия и по-близо до португалската душевност - в една по-пасторална обстановка, встрани от светлините на голямата сцена и град.
Пред нас се простират ниските планини на Арабида, лозя, маслинови и коркови горички. Изобилие от вино и изкуство от световна класа.
Южно от Лисабон, в Азейтао ще посетим една от най-известните изби в Португалия за вино - двореца Бакальоа: имение и дворец в ренесансов стил, от XVI в. и ще усетите полъха на отдавна отминали времена. Той крие тайната на една от най-богатите частни колекции на произведения на изкуство от цял свят, за които всеки световен музей би завидял. Ще видим как и къде се произвеждат едни от най-прочутите вина в Португалия и ще участваме в дегустация (включена в цената).
В Лисабон, затваряйки вратата на първата част от тази приказка, ще си припомним от къде започна всичко, ще се разходим по стъпките на всички тези, за които сме си говорили през последните седем дни (неслучайно седем!), ще отпием бавно по глътка кафе, вино, чай, ще похапнем някой от многобройните сладкиши и ще си поговорим - за света, за хората и за …Португалия. Или просто ще се оставим на духа на Лисабон за кратко и свободно (и време, и усещане).
В сладкия разговор няма да забравим и часа за полета ви към България, разбира се, с организиран трансфер до летището на Лисабон.
"Щастието има много лица. Пътуването вероятно е едно от тях. ...То никога не свършва и може да продължи в спомените, разказите. Краят на едно пътуване е начало на друго. "(Жозе Сарамаго, нобелов лауреат за литература)

Цената е на човек при двойно настаняване
ХОТЕЛ/КАТЕГОРИЯ ОПИСАНИЕ ЦЕНА (ЛВ)
4* хотел 7 закуски + 5 вечери 2656
4* - единично настаняване 7 закуски + 5 вечери 3061
 • Цена на дете / 3-ти възрастен: Според типа на стаята цената варира. Моля, отправете запитване и ще Ви отговорим в рамките на 24 часа!

ЦЕНAТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети за директен полет София-Лисабон-София с малък ръчен багаж
 • 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Лисабон
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 4* в райна на Тавира
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в замъка “Pousada Castelo de Alvtio” в Алвито
 • Празнична Новогодишна вечеря с вкл.безалкохолни напитки, бяло и червено вино “Amnesia”, диджестив, шампанско
 • Разходка с лодка по езерото Алкуева с включена алентежанска закуска - сирена, колбаси,маслини, прекрасен хляб, вино, плодове.
 • Дегустация в Сетубал
 • Дегустация във винарната на двореца Бакальоа
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Входни такси за всички обектите, посочени в програмата
 • Градски такси
 • Бакшиши за шофьора
 • Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
 • Екскурзоводска беседа на български език от лицензиран екскурзовод на български език
 • Водач на групата в Португалия

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Чекиран багаж: 20 кг – 190 лв
 • Избор на седалки в самолета – на заявка-потвърждение
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - приблизително 5% от цената на туристическия пакет
 • Доплащане от 20 лв за лица над 65 години

Акценти на програмата:
 • Познатият Лисабон в непознати истории и места
 • Дворецът Кейлуж - един от последните големи архитектурни проекти в стил рококо и една неосъществена мечта за резиденция на самия Наполеон.
 • Истинският Кашкайш през очите на един колекционер и почитател на музиката, изкуството, историята и португалския дух.
 • Сетубал - част от истинската Португалия на брега на един от най-красивите заливи в света.
 • Манастирът на Иисус - изгрева на португалския стил "мануелин"
 • Дегустация на вина и продукти от района на Сетубал и прекрасните стриди - запазена марка и производство от естуара на близката р. Садо.
 • Алкасер ду Сал - смесицата на култури и родното място на Педро Нунеш- един от най-известните и признати математици в историята на Европа.
 • Лагос - отправната точка за началото на португалските морски открития
 • Hос Сао Висенте - мистика и легенди, над бурния океан на най-югозападната точка на европейския континент.
 • Плажът Камило - там където синьото на небето и океана се сливат.
 • Понта де Пиедаде - величието на природата и силата на вятъра в една жива картина, надвесена над водите на Атлантика.
 • Тавира - най-португалския град в Алгарве, с вековна история и смесица от култури.
 • Вила Реал де Санто Антонио - наричан "малкия Лисабон", но с достойнството на "пазачът" на Португалия
 • Алвито - георграфския център на сърцето на Португалия - областта Алентежу
 • Замъка на Алвито - първия барон в Португалия, края на XV и началото на XVI в., крале, принцеси и доста години след тях и ние - по същите места и стъпки. Няма (известни) призраци :-), но има много съхранен дух, артефакти, оригинални архитектурни елементи.
 • Алкуева - най-голямото изкуствено езеро в Западна Европа, разходка по водите му и изглед към прекрасните му брегове и острови, към Португалия и Испания
 • Монсараш - там където Алентежу среща небето - заслужено носещо титлата най-красивия старинен малък град в Португалия
 • Имението и двореца Бакальоа - един от много, много малкото запазени ренесансови дворци в Португалия, в комбинация с една от най-интересните колекции от азулежуси, картини, римски и старогръцки артефакти, вина .
 • Дегустация на вина от района на Азейтао и световноизвестното вино "Мошкател"
Лисабон - Лумиар – Одивелаш – Кейлуж – Кашкайш - Сетубал –
Манастира на Иисус - Алкасер ду Сал - Алгарве - Силвес - Кабо Сао Висенте –
Лагос - Понта да Пиедаде - Плажа Камило - Тавира - природния парк на река Гуадиана-Бежа-Вила Реал де Санто Антонио - Алентеж - Алкуева - Монсараш - Евора – Естремос - Елваш - Арабида – Азейтао - Лисабон

Условия за резервации:
 • При записвания до 15.11.2022 - заплащане на депозит в размер на 50%
 • При записване след 15.11.022 - заплащане на пълната сума
 • Краен срок за заплащане до 100%: 16.11.2022

Анулации:
 • До 15.10.2022 - удържане на 119 лв и възстановяване на разликата в 7 дневен срок
 • От 16.10 до 30.11.2022 - удържане на заплатения депозит
 • След 01.12.2022 - 100% удържане на заплатената сума

Забележки:
1. Възможно е разместване последователността на екскурзиите
2. Предвид динамичните цени на горивата е възможно Туроператора да бъде принуден да промени крайната цената на пътуването в законоустановените лимити


ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "ЧИТУРС", 2007