ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ - ГЪРЦИЯ С АВТОБУС
ГЪРЦИЯ - ХОТЕЛИ
ПОЧИВКИ В ТУРЦИЯ - 2024 ранни записвания
ПОЧИВКИ и ЕКСКУРЗИИ със самолет
ПРАЗНИЦИ
КРУИЗИ
ПОЧИВКИ И ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ
НАЧАЛО     РЕЗЕРВАЦИЯ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЛИЦЕНЗ ПЛАЩАНЕ ЗА НАС КОНТАКТИ

АВСТРИЯ – ЛЯТО В СЪРЦЕТО НА ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ ТИРОЛСКИ АЛПИ


АВСТРИЯ – ЛЯТО В СЪРЦЕТО НА ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ ТИРОЛСКИ АЛПИ

7 Дни/6 Нощувки
Автобус
Цена: 1270 лв.


АВСТРИЯ - ЛЯТО В СЪРЦЕТО НА ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ ТИРОЛСКИ АЛПИ

По маршрут: София – Кран - Сирмионе - Бардолино - Зеефелд – Инсбрук – Ватенс – Гармиш Партенкирхен - Болцано – Мерано – Кортина д’Ампецо - София

7 дни /6 нощувки /6 закуски/ 4 вечери

Дата: от 17.07.2024 до 23.07. 2024 г.

1 ден – София
Отпътуване от София в 06.00 ч. от пл. „Св. Ал. Невски”. Пристигане вечерта в хотела в Словения. Нощувка.

2 ден – Сирмионе - Бардолино - Зеефелд
Закуска. Отпътуване за Италия и за емблематичното езеро Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Първа спирка в селището Сирмионе, старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на езерото Гарда. По желание посещение на замъка Рока Скалинджери. Следваща спирка в Бардолино, известно с производството на червено вино. Продължаване за областта Тирол, където се издигат величествено едни от най – красивите дялове на Алпийската планинска система. Настаняване в хотел в известния курорт Зеефелд. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Зеефелд - Инсбрук – Ватенс - Зеефелд
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до столицата на областта Тирол и музея на Сваровски. Отпътуване за Инсбрук. Пристигане и начало на пешеходна разходка - Старият град, площад Мария Терезия, от който се открива незабравима гледка към връх Нордкете (2 334 м), Кулата Щадтурм, която е част от сградата на старото Кметство, Голденес Дахл („Златният навес”), Хелблингхаус с интересна фасада в стил рококо, Катедралата Св. Якоб. Посещение на кристалните светове на Сваровски – ултра модерният музей, посветен на тази търговска марка, наложила се в последните години. Свободно време за разходка в курорта Зеефелд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Зеефелд - Гармиш Партенкирхен - Цугшпитце - Зеефелд
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Гармиш Партенкирхен и Цугшпитце. През този ден имате възможност да се изкачите на най – високия връх на Баварските алпи Цугшпитце, от който се откриват спиращи дъха гледки. Районът е известен със своите 38 писти, като една от тях е популярното трасе Кандахар – смятано за едно от най – големите изпитания. Екскурзията предвижда посещение на световно известния курорт Гармиш Партенкирхен, от където ще започне удобно пътуване с влак, до красивото езеро Айбзее. Оттам следва вълнуващо изкачване с лифт до върха, откъдето ще се разкрият незабравими панорами към подножието на върха. След като групата се съвземе от зашеметяващите гледки, предстои спускане с лифт над глетчера Цугшпитце до височина 2600 м и оттам посредством нова железница, групата ще стигне до изходната позиция. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Зеефелд - Болцано – Мерано - Зеефелд
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Болцано и Мерано. През този ден ви предлагаме да опознаете Южен Тирол. Това е район, който независимо, че след края на Първата световна война е включен в границите на Италия, в него може да се усети една атмосфера, която е смесица между Централна Европа и Средиземноморието. Първа спирка в Болцано, очарователно място, в което обичайният контраст между старото и новото не се усеща. Типичните и традиционни фасади на сградите с гипсови украси, пастелни цветове и аркади се редуват в различни декорации и височини. Аркадите на старото Кметство са особено красиви със своите заострени арки и стенописи. Площадът на града, който е известен като „салонът” е посветен на Волтер. Продължаване за Мерано. С уникалното си месторазположение, богатата растителност и мекия климат, това място привлича членове на европейските кралски семейства още от древността до наши дни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Доломитите – Кортина д’Ампецо – Загреб
Закуска. Отпътуване за Кортина д’Ампецо – най – известният италиански курорт в сърцето на зашеметяващите Доломити, обгръщащи Кортина с „амфитеатър” от скалисти зъбери, някои от тях над 3000 м, разположен в подножието на доломита Монте Кристало „Планински кристал“. Спирка за разходка. Продължаване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден – Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечeрта около 22.00 ч.
Забележка: поредността на изпълнението на допълнителните екскурзии може да бъде променена.

ПАКЕТНА ЦЕНА:1270 ЛВ.

Пакетната цена включва:
 • Транспорт с автобус,
 • 6 нощувки със закуски и 4 вечери, от които 1 – в Кран в хотел 3***, 4 – в Зеефелд в хотел 4****, 1 – в Загреб в хотел 3***,
 • 4 нощувки
 • Туристическа програма – посещение на Кортина д’Ампецо, Бардолино, Сирмионе,
 • Водач от агенцията.
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR.

Пакетната цена не включва:
•Медицинска застраховка за лица над 70 г. до 85 г. – 15 лв. .
 • градска такса - от 2.00 – 3.50 EUR на турист на ден (заплаща се директно на рецепцията в хотелите)
 • повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Намаление за:
•Дете до 12 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 160 лв.
•3-ти възрастен на допълнително легло – 40 лв.

Доплащане за:
 • единична стая – 320 лв.

Допълнителни мероприятия /заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет:
•Екскурзия до Инсбрук и Ватенс с включен транспорт и водач – 49 EUR
•Екскурзия до Болцано и Мерано с включен транспорт и водач – 67 EUR
•Екскурзия до Гармиш Партенкирхен и Цугшпитце с включен транспорт и водач – 33 EUR

Забележка: допълнителните мероприятия се провеждат при мин. 20 туристи, включват транспорт и водач. Таксите за музеи, железници и лифт се заплащат на място.

Информация за такси за музеи, железници и лифт /ще бъдат актуализирани преди отпътуване/:
Инсбрук: кулата Шадтурм – 5.00 EUR, деца – 2.50 EUR, Голденес Дахл – безпл.; вход за музея – 5.00 EUR, ученици, възр. над 60 г. и групи от мин. 10 тур. - 2.50 EUR, Ватенс: вход за музея на Сваровски – 20 ЕUR, деца до 14 г. – 8.50 EUR и групи от мин. 10 тур. – 1.00 EUR, Цугшпитце: комбиниран билет за железница и лифт – 63.50 EUR, за деца до 16 г. – ~34 EUR, за групи мин. от 15 тур. с включена такса резервация – ~58.00 EUR. Входните такси и цените на железницата и лифтовете подлежат на актуализация преди отпътуване.

Минимален брой туристи: 35 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Необходими документи:
 • Лична карта;
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане:
 • Депозит – 500 лв.,
 • Доплащане – до 31 дни преди отпътуване.

Използвани транспортни средства по програмата: • автобус

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператора е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания „ЛЕВ ИНС“ АД със застрахователна полица
№00088159/13062110000887 /валидна от 31.07.2023 г. до 30.07.2024 г./
ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "ЧИТУРС", 2007