ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ - ГЪРЦИЯ С АВТОБУС
ГЪРЦИЯ - ХОТЕЛИ
ПОЧИВКИ В ТУРЦИЯ - 2024 ранни записвания
ПОЧИВКИ и ЕКСКУРЗИИ със самолет
ПРАЗНИЦИ
КРУИЗИ
ПОЧИВКИ И ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ
НАЧАЛО     РЕЗЕРВАЦИЯ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЛИЦЕНЗ ПЛАЩАНЕ ЗА НАС КОНТАКТИ

КРУИЗ 3 КОНТИНЕНТА / 5 Държави 2024 на новия круизен кораб Celestyal Journey


КРУИЗ 3 КОНТИНЕНТА / 5 Държави 2024 на новия круизен кораб Celestyal Journey

9 Дни/7 Нощувки
Кораб
Цена: 890 €


КРУИЗ 3 КОНТИНЕНТА 2024 / 5 Държави - да посрещнем Националния празник на България, 3-ти март и празника на всички жени, 8-ми март на новия круизен кораб Celestyal Journey

ДАТА: 01.03.2024 – 09.03.2024

АВТОБУС – КОРАБ
8 дни / 7 нощувки - ALL INCLUSIVE - На круизния кораб Celestyal Journey

Маршрут: Пирея (Гърция)/ Порт Саид (Египет)/ Ашдод (Израел)/ Лимасол (Кипър)/ Родос (Гърция)/ Кушадасъ (Турция)/ Пирея (Гърция)

Ден Пристанище Акустира Отплава
Събота Пирея (Гърция)

17.00ч.
Неделя В открито мореПонеделник Порт Саид (Египет) 06:30 22:00
Вторник Ашдод (Израел) 08:00 22:00
Сряда Лимасол (Кипър) 11:00 18:00
Четвъртък Родос (Гърция) 11:30 18:30
Петък Кушадасъ (Турция) 07:00 18:00
Събота Пирея (Гърция) 08:00


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ден - 01.03.2024 /Петък/ София - ПИРЕЯ (ГЪРЦИЯ)
Отпътуване с комфортен автобус от София в 24.00ч от Руски Паметник по маршрут София-Пирея.

2 ден – 02.03.2024 /Събота/ ПИРЕЯ (ГЪРЦИЯ)
Настаняване в круизния кораб Celestyal Journey около обяд от пристанище Пирея.
В 17:00 отплаваме. През първата нощувка на борда ще имате възможност да релаксирате и да се отдадете на гостоприемството, в очакване на новите приключения на този вълнуващ круиз през трите континента Африка, Азия и Европа в духа на Седемте чудеса на древния свят.Вечеря,увеселителни програми.Нощувка.

3 ден – 03.03.2024 /Неделя/ ОТКРИТО МОРЕ
През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате на забавления с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

4 ден – 04.03.2024/Понеделник/ПОРТ САИД (ЕГИПЕТ)
В 06:30 часа корабът акостира на пристанището в Порт Саид. Градът е разположен на брега на Средиземно море и е основан през 1859г при строежа на Суецкия канал. Порт Саид е процъфтявал през годините, но неговата слава бледнее пред главната атракция - Суецкия канал. Свободно време или възможност за целодневна автобусна екскурзия " Класически Кайро/ включена в цената при платен Премиум пакет/".
Комфортен и климатизиран автобус ще ни качи от пристанището и ще ни отведе до Кайро – най-големият град в Африка, където ни очакват прекрасните забележителности, които ще видим на тази екскурзия. Първата ни дестинация са могъщите пирамиди в Гиза - едно от Седемте чудеса на света. Там ще имаме свободно време за разглеждане и потопяване в атмосферата и снимки. По ваше желание може да яздите камила или да влезете в Хеопсовата пирамида срещу допълнително заплащане. Следващата спирка е при пазителя на долината – Древния Сфинкс. Свободно време за снимки. Следва обяд на блок маса в 5* хотел, където ще се насладим на ориенталската кухня на Египет. Турът продължава в сърцето на Кайро – площад Тахрир /Свобода/, посещение на Националния Архиологически музей и залата на Тутанкамон.
Следва посещение на фабрика за производство на папируси. Свободно време за сувенири и отпътуване обратно към кораба.
Отплавайки от Порт Саид, корабът ще премине в близост до началото на Суецкия канал, свързващ Средиземно море и Червено море и бележещ условната граница между Африка и Азия.
Цена: Възрастен: 139 евро / 272.00 лв. / и дете: 99 евро /194.00 лв./
Вечеря, забавления и нощувка.

5 ден – 05.03.2024 /Вторник/ АШДОД (ИЗРАЕЛ)
В 08:00 ч.корабът акостира в Ашдод, известен като най-голям пристанищен град в Израел и един от най-старите градове в света.Градът се слави с развитата си нефтопреработвателна и химическа промишленост, както и обработката на диаманти. Свободно време или възможност за целодневна допълнителна екскурзия Йерусалим и Витлеем . Целодневна екскурзия, която включва забележителности и изгледи от библейски времена. Приключението ни започва от пристанище Ашдод през юдейските планини и Портата на долината, обсадена по време на войната за независимост през 1948г. Ще надзърнем от далеч стените на стария град Йерусалим, а след което ще навлезем, за да разгледаме. Ще се разходим около стария град и сред оживения пазар, в който се събират три религии. След което се отправяме към Църквата Възкресение Христово /Божи гроб/, където Исус е бил разпънат и погребан. Ще преминем и през улица Виа Долороса и Стената на плача – свято място за юдеите, където отправят молитви и ги полагат в стената. Ще имаме свободно време за обяд във Витлеем, градът на Давид и Яков. След почивката ще имаме възможност да видим мястото, където Исус е бил роден – Църквата Рождество Христово. Време за шопинг и отпътуване обратно към кораба.
Цена: Възрастен: 139 евро / 272.00 лв. / и дете: 99 евро /194.00 лв./
Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

6 ден – 06.03.2024 /Сряда/ ЛИМАСОЛ (КИПЪР)
В 11:00 корабът акостира в Лимасол – вторият по големина град в Кипър, както и основен център на туризма и винопроизводството, известен с най-голямото пристанище в страната. Свободно време, или възможност за полудневна допълнителна екскурзия Панорамна обиколка на Лимасол и Курион / включена в цената /. Първата спирка е в центъра на Лимасол.Туристите имат възможност да се разходят с местен екскурзовод в старата част – около рибарското пристанище и Средновековната крепост. В тази крепост крал Ричард Лъвското сърце се жени за Беренгария Наварска и я провъзгласява за кралица на Англия. Посещение на самата крепост не е предвидено, има свободно време в града. Следва посещение на архиологическия парк Курион – един от най-важните градове – държави на острова в древността. Разглеждане на амфитеатъра с 3500 места и къщата на Еустолиос, римска вила, с много стаи, всяка с различни по цвят и конфигурация мозайки от 5 в. след Хр. Отпътуване обратно към кораба. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

7 ден – 07.03.2024 /Четвъртък/ РОДОС (ГЪРЦИЯ)
В 11:30 корабът акостира на о- в Родос - най-източният гръцки остров в Егейско море. Островът е известен с Родоския колос, който е бил един от Седемте чудеса на света. Средновековният град Родос е включен в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. Всяка година Родос привлича милиони туристи с историческото и културното си богатство, с лукса на бляскавите си курорти. Островът събира две морета - Егейско и Средиземно. Свободно време или възможност за полудневна допълнителна екскурзия - Пешеходна обиколка на Средновековния Град Родос и Цитаделата на Рицарите . Най-добрият начин да се потопим изцяло в историята и атмосферата в сърцето на Средновековния град Родос и завладяващата история на Ордена на Рицарите Хоспиталиери и техния патрон Свети Йоан Кръстител. Ще преминем по улицата на рицарите в Стария град – една от най-запазените в света средновековни улици. Ще видим сгради, в които са живеели рицарите. Целта на ордена първоначално е била оказване на медицинска помощ на ранените
кръстоносци, но скоро се превърнали във военен орден, оказващ съпротива на отоманците да завладеят Родос. Посещаваме великолепния замък на главата на ордена - Великият магистър, който е фокус и най-важна забележителност на Квартала на Рицарите и разположен на най- високата точка на средновековния град Родос. Замъкът от 14-ти век стои на мястото на византийска крепост от 7-ми век и се гордее с голям двор с впечатляващи кули, масивни стени и сложна готическа архитектура. Предполага се, че на това място е стоял Родоският Колос – едно от 7-те чудеса на Античния свят. Нашата обиколка продължава към джамията на Сюлейман Великолепни, турските бани, болницата на рицарите, църквата Мадоната на Замъка от 11век. Връщане обратно на кораба.
Цена: Възрастен: 49 евро / 96.00 лв. / и дете: 32 евро / 63.00 лв. /
Вечеря и нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

8 ден – 08.03.2024 /Петък/ КУШАДАСЪ (ТУРЦИЯ)
В 7:00 ч. Корабът акостира в Кушадасъ.Този град, разположен на брега на Егейско море, ще ви очарова с красивите си морски изгледи, природа и вкуса на местния ябълков чай, с гостоприемството на местните търговци, които ви подканят да посетите техните магазини.
Сбободно време или възможност за полудневна допълнителна екскурзия Къщата на Дева Мария и Античният Град Ефес с автобус.Отправяме към античния Ефес - най-запазеният град от античността, известен с Храма на Артемида – едно от 7-те чудеса, завършен през 550г.пр.Хр. Строителството на храма с над 100 мраморни колони, е отнело 120 години и поради него, градът е наричан „Слуга на богинята“. Ефес е един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци. Ще разгледаме част от археологическия комплекс и ще добием представа за блясъка на античния град. Моментално ще разпознаем емблематичната Библиотека на Целзий, Портата на Август, Агората, Одеона, Храмът на Адриан, Театъра, къщите на аристокрацията. Отправяме се към Къщата на Дева Мария. Счита се, че това е последният дом на майката на Исус, където е живяла със Свети Йоан Богослов, който се е грижил за нея. Трима папи са посетили това място. Друга причина Ефес да е толкова важен за християнството е, че тук около 2 години е живял и проповядвал Апостол Павел и тук е написал две Послания до жителите на град Коринт, включени в Новия Завет. Време за покупки на кожени изделия. Свободно време за разходка и покупки или за да опитате от местните вкусни деликатеси. -Цена: Възрастен: 89 евро / 174.00 лв. / и дете: 64 евро / 125.00 лв. /
Нощувка на круизния кораб Celestyal Journey.

9 ден – 09.03.2024 /Събота/ ПИРЕЯ (ГЪРЦИЯ) - СОФИЯ (БЪЛГАРИЯ)
Корабът акостира на пристанище Пирея около 07:00 часа. Отпътуване с комфортен автобус за България. Пристигане привечер.

Цените в таблицата са на човек в двойна каюта по INCLUSIVE програма
Промоционални цени до 30.09.2023г.
ВИД КАЮТА Цена на човек в двойна каюта 3-ти и 4-ти възрастен в двойна каюта Деца 2-10.99 г. с двама възрастни
Вътрешна каюта IB 890€ / 1 744лв 732€ / 1 434лв. 644€ / 1 262 лв.
Kаюта с прозорец XB 1045€ / 2 048лв 842€ / 1 650лв. 655€ / 1 284 лв.
Каюта с балкон SJB 1395€ / 2 734 лв. 1040 € / 2038 лв. 930€ / 1823 лв.
ДОПЛАЩАНЕ ЗА :
 • Единична IB каюта : 388€ / 760 лв.
 • Единична XB каюта : 545€ / 1068 лв.
 • Единична SJB каюта : 995 € / 1950 лв.

Цената включва:
 • Транспорт с луксозен автобус до пристанище Пирея, Атина в двете посоки
 • Водач от фирмата през цялото пътуване
 • 7 нощувки на круизния кораб Celestyal JOURNEY
 • Екскурзия - Панорамна обиколка на Лимасол и Курион
 • INCLUSIVE програма на борда – Селекцията от напитки, които са достъпни в часовете на хранене в бюфет зоната и основния ресторант, включва:
•Безплатно наливно домашно вино (червено-бяло-розе) в чаша – по време на обяд и вечеря
•Домашна наливна бира в чаша– по време на обяд и вечеря
•Разнообразие от наливни газирани напитки в чаша: 7-up, Coca-cola, диетична Coca-cola, лимонада, оранжада, сода, тоник, джинджифилов ейл
•Разнообразие от сокове на чаша: Портокал, грейпфрут, домат и ябълка
•Филтрирано кафе
•Топъл и студен чай
•Минерална вода в чаша
Горепосочените напитки не се консумират в специализирания ресторант, където са налични само напитки срещу заплащане.
 • Пристанищни такси и такса обслужване
 • Анимация и професионални вечерни шоу програми
 • Използване услугите на борда - басейн и фитнес
 • Горивна такса
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро

Цената не включва:
 • Египетска виза – 25 $ / заплаща се на място/
 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.), Хазарт (бинго / казино и др.)
 • Рум-сервиз и напитки от мини бара, за малките пасажери /под 18г/ не се сервира алкохол,
 • Премиум пакет All Inclusive – 535 лв
 • Екскурзии на брега
 • Лични разходи
 • Застраховка '' Отмяна на пътуване''

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОПЛАЩАНИЯ по желание:
 • Enhance тарифа - Премиум пакет – напитки, които се предлагат през целия ден и вечер в баровете и ресторантите на борда.
ЦЕНА : 535 лв за възрастен / дете и включва:
•Коктейли: до 7€ всеки
•Алкохолни напитки до 6€ : водка, ром, джин; уиски, ликьори;
•Газирани напитки и сокове (концентрат);
 • Жива бира (Mythos);
•Вино: до 6 € на чаша (Бяло, червено, розово, пенливо);
•Безалкохолни кокейли: до 6 € всеки;
•Премиум топли и студени кафета;
•Премиум горещ и студен чай;
•Минерална или газирана вода;
Всичко изброено по-горе, сервирано в чаша
•25 % отстъпка за специализираните ресторанти
•Безплатно ползване на WIFI* (в рамките на един час на ден).
•Екскурзия - Панорамна обиколка на Лимасол и Курион
•Екскурзия - " Класически Кайро”

ЗАБЕЛЕЖКИ:
•Всички входни такси на историческите забележителности са включени в цената на екскурзиите.
•Екскурзиите са на английски език.
•Изхранването на борда на кораба е съобразено с екскурзиите на туристите.

ВАЖНО: Пътуването се извършва с международен паспорт, валиден 6 месеца след пътуването.

Здравни изисквания: За всички отплавания през 2024 CELESTYAL JOURNEY не изискват документ за ваксинация или негативен резултат от COVID антиген тест.

ЗАБЕЛЕЖКА: Туристи, желаещи да ползват програмата със собствен транспорт – от цената се приспадат 100.00 лв.

ОПИСАНИЕ НА КОРАБА : Добре дошли на най-новия член на нашия флот Celestyal JOURNEY: Кораб облечен в стил и лукс излиза за първи път през септември 2023г. Разполага с 10 палуби, 4 асансьора, 162 м. дължина, 25 611 тона, 630 кабини, един външен басейн, 18 възела скорост, 406 души екипаж; електричество 110-220 В; CELESTYAL JOURNEY разполага с 8 бара, 7 Ресторанта от които 2 специализирани ресторанта; фитнес, СПА център, сауна, салон за красота, безмитен магазин, бутик, конферентен център, медицински център,казино и др. Капацитет на кораба е до 1260 пасажера. Кабините са оборудвани със свежи кърпи и тоалетни принадлежности, доставят се два пъти на ден от вашия личен стюард . Разполагат с регулируем климатик, сешоар, сейф и телевизор.
Кораба разполага с бордови магазини в които има всичко - и стоките са освободени от данъци!

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: По този круиз е задължително да се пътува с валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на планирано връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • Депозит – 500лв. на човек при резервация ;
 • Втори депозит – 500 лв. до 15.10.2023г.
 • Доплащане с включени екскурзии – 15.12.2023г.

УСЛОВИЯ ПРИ АНУЛАЦИИ:
 • До 120+ дни преди датата на отпътуване - няма неустойка;
 • От 119 – 60 дни преди датата на отпътуване – 600.00 лв. на човек;
 • От 59 – 30 дни преди датата на отпътуване: 85% от пакетната цена
 • 29+ дни преди датата на отпътуване: 100% неустойка

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 • Лица от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 16.00 лв. за цялото пътуване.
 • Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 32.00 лева на човек за цялото пътуване.
 • Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден, която е изключително малка за тези страни и не препоръчваме пътуването на тези лица.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция или друга държава по програмата поради: забрана за напускане на страната, забрана за влизане в дадена държава; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на цените на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на круизната компания.

Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото в България или въвеждането на нови такси. Пристанищните такси са калкулирани към м. септември 2023 г. и круизната компания може да ги актуализира по обективни причини като: промяна цената на горивото; промяна на пристанищните такси и др.
CELESTYAL CRUISE си запазва правото да наложи доплащането за гориво ако цената на ice Brent надвиши 110 $;

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани /при необходимост разбира се спира, но слизат само нуждаещите се/.

“ ЧИ ТУР ” ООД е сключила застраховка със „ЗД ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004165 / 29.01.2023 валидна до 28.01.2024г.ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "ЧИТУРС", 2007