ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ - ГЪРЦИЯ С АВТОБУС
ГЪРЦИЯ - ХОТЕЛИ
ПОЧИВКИ В ТУРЦИЯ - 2023 ранни записвания
ПОЧИВКИ и ЕКСКУРЗИИ със самолет
ПРАЗНИЦИ
КРУИЗИ
ПОЧИВКИ И ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ
НАЧАЛО     РЕЗЕРВАЦИЯ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЛИЦЕНЗ ПЛАЩАНЕ ЗА НАС КОНТАКТИ

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС


МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС

6 Дни/5 Нощувки
Автобус
Цена: 470 лв.


МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС - ЦВЕТЕТО НА ИЗТОКА

Остров Закинтос – приказно красивият зелен остров сред ясните сини води на Йонийско море.Да се отпуснете на широките пясъчни плажове, заедно с живеещите тук морски костенурки. Да се гмурнете между скалите или в многобройните подводни пещери. Да се плъзгате по водата с платноходка или сърф или да се насладите на пешеходен тур в планинската част на острова и на чудесното време.

ПРОГРАМА: СОФИЯ-ПАТРА-ЗАКИНТОС-ЯНИНА-СОФИЯ

ДАТА: 01/05 – 06/05/2015

1–ви ден /01.05.2015/:
Отпътуване от София в 06:00 часа от паркинга пред национален стадион „Васил Левски“ по маршрут София-Солун-Гревена-Янина-Арга-Месолонгио-моста Рио-Антирио-Патра /около 780 км/. Рио Антирио е най-големият мост в света, мечта на основоположника на съвременния гръцки парламентаризъм и реформатор на гръцката държава от последните три десетилетия на 19 век Харилаос Трикупис. Това е осъществяването на една 100-годишна мечта, който свързва континентална Гърция с полуостров Пелопонес. Общата дължина на пътната настилка на моста Рио-Антирио достига 2252 метра, превръщайки го в най-дългия висящ мост на света. Четирите пилона, на които е закачена със стоманени въжета конструкцията на моста, имат височина от 115 до 160 метра от повърхността на морето, докато от дъното му тяхната височина достига 227 метра. Пътното платно с обща ширина 27,2 метра има по две ленти за движение, плюс една спомагателна в двете посоки, като в най-високата си точка над морската повърхност оставя височина от 52 метра за преминаване на кораби. Пристигане в Патра и настаняване в хотел “Mediteranee”в централната част на града. Патра е третият по големина град в Гърция и столица в префектурата Ахая, разположен в северен Пелопонес на 215 км от Атина. Градът е построен в подножието на планината Панахаикон и гледа към залива Патра. Пристанището на Патра е възлова точка за търговия и комуникация с Италия и останалата част от Западна Европа. Интерес може да представляват неокласическите сгради построени през 19 в. и началото на 20 в. Неокласическите сгради, църквите, музеите, магазините, баровете, кафенетата, както и богатият нощен живот в централната част, предоставят на пътешественика много възможности за развлечение. Възможност за разглеждане на центъра на град Патра-най-големия православен катедрален храм – събор „ Св. Апостол Андрей“, площад Св.Георги, античният театър и др. Свободно време за вечеря в града. Нощувка.

2–ри ден /02.05.2015/:
Закуска. Отпътуване за Килини и качване на ферибот, който ще ни отведе до столицата на прекрасния остров-Закинтос. Пристигане на острова около обяд. Остров Закинтос, или както още се нарича Занте, е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Венецианците го наричали "Цветето на Изтока", а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с възхитителен смарагдов цвят на морето, а географското му положение дава възможност за посещение и на други острови в Йонийско море. Отпътуване за Каламаки /около 5 км от града/, настаняване в хотел “Klelia beach” 3* Каламаки е спокойно селце в съседство с залива Лаганас -14-километрова пясъчна ивица, едно от последните места за мътене на вид застрашена водна костенурка Карета. Част от залива Лаганас и плажът са определени за дял от националния морски парк, за да се предпазят мътещите костенурки. Kаламаки не е толкова шумен колкото съседното селище и приляга повече на семейства и влюбени двойки. Тук пясъкът е също толкова приятен, колкото и гледките, които се откриват от брега. Обяд в хотела. След обяд – разходка до главния град Закинтос и посещение на основните забележителности - площад „ Св. Марк „ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най- почитаните гръцки поети, прекрасните сгради на площад „ Соломос „ – отразяващи типичната островна атмосфера, Византийския музей, Градската библиотека, Храмът на Дионисий, патрон на острова, Венецианската крепост. Свободно време, за кратка разходка из колоритния град. Вечеря в хотела. Нощувка.

3–ри ден /03.05.2015/:
Закуска. Свободен ден за плаж или ♠по желание Целодневна екскурзия- Круиз до Сините пещери до Скинари и залива на контрабандистите „Навагио“. Сините пещери са естествени образувания, които силно солената вода и вятърът са успели да изваят в релефа на белите скали. „Сини” са заради цвета на водата, който пък се отразява в таваните на арките. Малките корабчета могат да влизат вътре, дори позволяват на туристите да плуват в по-големите галерии. На няколко километра от пещерите се намира една от най-посещаваните туристически атракции, която е достъпна само по море - Заливът на корабокрушенците. Малкият плаж, ограден с високи 200 метра отвесни скали, е станал арена на корабокрушение на крайбрежен кораб през 1980 г. Разказаха ни, че при много силна буря е възникнала повреда в машинното отделение и корабът, натоварен с контрабандни цигари, се е оказал неуправляем. Той бил насочен от вълните към залива, който дотогава се наричал "Св. Георги".Без особено творчество след това плажът е наречен ”Навагио”, което означава „останки от разбит кораб”. Връщане в хотела. По пътно кратка спирка на хълма Бохали над главния град, от където се открива невероятна гледка към пристанището и прекрасното море. тук има останки от венециански замък, а под него с цветните си хълмове се простира село Зоодохос Пиги.

4-ти ден /04.05.2015/:
Закуска. Свободен ден за плаж или ♠по желание Разходка с корабче с прозрачно дъно в залива Лаганас до острова на костенурките Маратониси и водните пещерите при Кери. Заливът Лаганас на остров Закинтос, известен още като Заливът на костенурките, през 1999 година е превърнат в Национален морски парк, за да се опази този ценен за природата вид. В парка освен костенурки живеят делфини, тюлени-монаси и различни видове водолюбиви птици и гущери. Морските костенурки от вида Карета карета , които снасят яйцата си на остров Закинтос, са много ценен вид. Те достигат фертилна възраст едва към двадесетата си година. Смята се, че костенурките обитават залива Лаганас повече от един милион години. В началото на лятото костенурките се събират по красивите плажове на залива, където заравят яйцата си в пясъка. Смъртността сред новоизлюпилите се костенурки е много висока, оцелява едно на хиляда костенурчета, поради което те се смятат за застрашен от изчезване вид. Връщане в хотела за обяд. Свободно време за почивка и плаж. Нощувка.

5-ти ден /05.05.2015/:
Ранна закуска /сух пакет/. Пътуване с ферибот от Закинтос до Килини. Отпътуване за грая Янина-столицата на област Епир, един невероятно красив град, разположен на брега на езеро. По път ще посетим един изключително интересен Музей, намиращ се на 12 км преди града. Това е прочутият по тези места Музей на Пол Врелис, който по подобие на мадам Тюсо е създал невероятна сбирка от фигури и композиции от восък, отразяващи известни събития и личности в областта, свързани с годините преди и след борбата за освобождение от османско владичество. Творецът е работил години над тази сбирка на гръцката история, като я е поместил в една уникална сграда, типична за постройките на Епир в средата на 18 век. След Музея ще се отправим към град Янина. Градът е основан през VI век от византийския император Юстиниан I. Най-известният владетел на Янина е албанският пълководец Али Паша Тепелена, носил прозвището Янински. От разбойник в миналото той се издига до управник на санджак Янина в османската империя, като създава практически автономна държава и оказва силна съпротива на централната власт. Бил е заловен и убит на малкото островче Ниси, намиращо се в езерото Памвотида, където днес е устроен едноименен музей. Настаняване в хотел “Palladion” в Янина. След кратка почивка – посещение на Крепостта, разпростряла се до езерото. В нея се намират най-интересните обекти на стария град: Византийския музей, Джамията Аслан Паша – сега Етнографски музей, Оръжеен музей, гробницата на Али Паша и други. Тук ще имаме свободно време по интереси. От Кастрото на пешеходно разстояние се намира квартала Молос. От него с малко корабче ще плаваме по езерото до островчето Ниси. Пътуването трае 10-12 минути и акостираме в единственото селище на острова. /Билета за корабчето не включен в цената/. Мястото е населявано от около 100 семейства, които се занимават основно с риболов и туризъм. На него има 7 византийски и поствизантийски манастира, които образуват манастирска община, трета по големина в Гърция след тези на Света гора и Метеора. Свободно време в селцето за вечеря. Ще имате възможност да опитате местните специалитети-от риби до жабешки бутчета, както и прочутите сладкиши от района,баклави и Yianniotika-сиропиран местен сладкиш. Връщане в хотела. Нощувка.

6-ти ден /06.05.2015/: Закуска.
Отпътуване за България. Пристигане в София привечер.

Цена на човек на пакет Ранни записвания до дата 15.03.2015 Редовни цени след дата 16.03.2015
В двойна стандарт 240 €/ 470 лева 253 €/ 495 лева
3-ти възрастен в двойна стандарт 207 €/ 405 лева 220 €/ 430 лева
Във фамилна стая 245 €/ 480 лева 258 €/ 505 лева
3-ти възрастен във фамилна стая 214 €/ 420 лева 227 €/ 445 лева
1-во дете 2- 10,99 год. във всички помещения 110 €/ 215 лева 117 €/ 230 лева
2-ро дете 2-10,99 год. във фамилна стая 161 €/ 315 лева 169 €/ 330 лева
Единично настаняване 332 €/ 650 лева 344 €/ 675 лева


Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 3 нощувки на All inclusive в хотел “Klelia beach” 4* на Закинтос http://www.zanteklelia.com/
 • 1 нощувка със закуска в хотел “Mediteranee” 2* в Патра http://www.mediterranee.gr/
 • 1 нощувка със закуска в хотел “Palladion” 3* в Янина http://www.palladionhotel.gr/
 • Туристическа програма в столицата Закинтос;
 • Туристическа програма в Патра;
 • Туристическа програма в Янина;
 • Медицинска застраховка с асатанс с лимит 5000 евро ;
 • Фериботни билети Килини-Закинтос-Килини;
 • Пътни и магистрални такси;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.


Цената не включва:
 • Екскурзия с круиз до Сините пещери, залива Навагио и хълма Бохали – 25 евро възрастен, деца до 12 год. -20 евро.
 • Разходка с корабче с прозрачно дъно в залива Лаганас, островът на костенурките и пещерите Кери -20 евро възрастен, деца до 12 год. – 15 евро
 • Билети за корабчето до остров Ниси в Янина – около 5 евро двупосочно;
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год – 6 лева.

За осъществяване на допълнителните екскурзии са необходими минимум 20 туриста.
Допълнителни мероприятия с кораб и лодка се осъществяват само при подходящи метеорологични условия.


Hotel “Klelia beach”-Zakynthos
4-звездният хотел Klelia Beach предлага настаняване на база ол инклузив и се намира на 100 метра от прекрасния плаж на Каламаки. В сенките на 7,000 квадратни метра терен с палми и маслини, той предлага ресторант, бар и голяма зона с басейн.Декорът в климатизираните стаи и суити в Klelia съчетава градски и класически дизайн в земни цветове. Оборудването включва кафемашина, малък хладилник, електрическа кана и плоскоекранен телевизор с кабелни канали. В банята има безплатни тоалетни принадлежности.Сутрин се сервира закуска на шведска маса, а напитки и леки ястия се предлагат през целия ден. За обяд и вечеря има гръцки и интернационални блюда също на бюфет. Всяка седмица се организират караоке, гръцки и бинго вечери, както и шоута с демонстративно готвене.Гостите могат да се радват на слънчевите лъчи край басейна или да релаксират в хидромасажната вана. В хотела има също така фитнес зала, детска стая за игри и зала с билярд и електронни игри. Центърът на Каламаки е на 500 метра. Само на 10 метра е автобусната спирка с линии до главния град и пристанище Закинтос, което е на 4 километра. Навсякъде е осигурен безплатен Wi-Fi интернет, а гостите ползват безплатен паркинг на място. Хотелът разполага със стандартни, фамилни стаи и суити. Двойните стаи са с две единични легла; Фамилните стаи -Двойно и единично легло (за 4-ти човек - разтегателно).
All inclusive: Закуска - от 08:00 до 10:30 часа,обяд - от 13:00 до 14:30 часа,вечеря - от 19:30 до 21:00 часа. Всички ястия се предлагат в ресторанта под формата на шведска маса. Богат асортимент от хапки, чипсове, бургери, сандвичи, разнообразни пици, рула и тостове между храненията от от 11:00 до 18:00 часа.При отпътуване за екскурзии, хотелът предлага студени сандвичи и салати – сух пакет при предварителна заявка на рецепцията. Напитки - от 10:00 до 23:00 часа- Алкохолни напитки местно производство: вино, узо, бира, бренди, джин, уиски, водка, ром, текила, ликьори и коктейли. Разхладителни напитки: безалкохолни напитки, вода, газирана вода, кола, оранжада, лимонада, лайм, доматен сок, сок от грейпфрут и сок от ананас, чай, шварц кафе, нескафе, топъл шоколад, мляко.


Описание на допълнителните екскурзии:

„Екскурзия с круиз до Сините пещери, залива Навагио и хълма Бохали“
Отпътуваме от Каламаки сутринта през Лаганас. Първата ни спирка ще бъде за кратко в Махаирадо, за посещение на църквата Агия Мавра, единствената оцеляла църква от голямото земетресение през 1953 година. През 2005 год. избухва пожар в нея, от който оцелява само иконата на Св.Мавра. Продължаваме на северозапад към Хигия - живописен малък плаж, уникален със своята вода, което дава основание на мнозина да го наричат природния СПА център на Закинтос.В една от пещерите, в близост до плажа се намира източник на сяра, което придава на морската вода нейните уникални за острова свойства. След кратък престой на плажа се отправяме към пристанището Свети Николаос за да се качим на корабчетата, които ще ни отведат до най-красивите сини пещери в района на Скинари. След тях ще посетим известният залив Навагио, известен още с имената залива на контрабандистите. Този залив с потънал кораб е най-добре познатата гледка в Закинтос. Той се намира на малък плаж с камъчета и дълбоки води във всички нюанси на синьото. Историята е, че корабът е превозвал нелегални цигари и докато е преследван от гръцкия флот се е разбил на скалите, като през 1980 год. останките му са изхвърлени от морето на плажа. По обратният път към Каламаки ще спрем за кратко на хълма Бохали. Мястото е добре известно със своите великолепни панорамни гледки, които обхващат град Закинтос и се простират далеч отвъд лазурните води на Йонийско море до Пелопонес. Останки от венецианска крепост се намирът също на Бохали и това място преди много години е било столица на острова. След като се полюбуваме на красивата панорама ще потеглим обратно към хотела в Каламаки. Екскурзията е целодневна. При добро време е желателно да имате плажни принадлежности и слънцезащитни средства.

„Разходка с корабче с прозрачно дъно в залива Лаганас, островът на костенурките и пещерите Кери“
Ще отплаваме от Агиос Состис, където ще може да се полюбувате на малкото островче, покрито с зеленина. Този малък остров се намира в лявата част на залива Лаганас и до 1633 год. е бил свързан със сушата, докато не го отделя голямо земетресение. Днес е свързан с брега с голям дървен мост и едно от най-забележителни места на острова. По време на пътуването ще имате уникална възможност да се насладите на синевата на Ионийско море, да видите пещерите Кери и живописните заливчета около тях и конусовидните бели скали Мизитрес , разположени точно под фара на Кери във водата. Скалите носят името на известното сирене Мизитра, което се произвежда на острова. Ще поплувате в кристалночистите води около остров Маратониси ,наречен „Костенурковия остров” не само заради интересната си форма, която наподобява костенурка, но и заради това, че много от тези морски обитатели снасят яйцата си на малките закътани заливчета в пясъка. През пролетта имате голям шанс да видите костенурките Карета Карета – защитен вид голяма морска костенурка, която се среща изклютелно и само около Закинтос. Екскурзията е полудневна /около 4 часа/. При добро време е желателно да имате плажни принадлежности и слънцезащитни средства.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началната дата на отпътуване.

Начин на плащате: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване

Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Гърция, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на гръцките партньори.

Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.42 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ със ЗД „Евроинс“ АД и номерът на застрахователната полица е: 03700100000517/18.09.2014..ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "ЧИТУРС", 2007